{{Message}}

Utrecht, 29 april 2013

Mediq Suomi heeft ILS Laboratories Scandinavia Oy overgenomen, een Finse distributeur van diagnosesystemen voor klinische laboratoria. De overname betekent een uitbreiding van Mediq Suomi’s huidige productportefeuille voor laboratoria en versterkt de leidende marktpositie van Mediq in Finland.

ILS heeft zes mensen in dienst, die in dienst zullen treden bij het kantoor van Mediq in Helsinki. ILS is gespecialiseerd in de verkoop, marketing en het onderhoud van analysesystemen voor hemostase (bloedaandoeningen) en andere diagnoseproducten voor Intensive Care-afdelingen in Finland en Estland. 
 
Marc van Gelder, CEO Mediq: “ILS past perfect bij Mediq omdat Mediq al een sterk aanbod van klinische laboratoriumproducten heeft in Finland en de Baltische staten. Mediq is een betrokken partner voor professionele zorgverleners. Wij blijven ons gespecialiseerde productaanbod voor ziekenhuizen verder uitbreiden, zodat onze klanten patiënten de best mogelijke verzorging kunnen geven."

Utrecht, 12 april 2013
Mediq CombiCare neemt Hodes Medische Speciaalzaken over. Hodes is actief in stoma-, continentie- en wondzorg. Hodes is een regionale speler uit Arnhem met 20 mensen in dienst. Met de acquisitie verstevigt Mediq CombiCare haar leidende marktpositie.

Cristel Hodes, directeur van Hodes: “Wij hebben goed nagedacht over deze stap. We willen onze sterke regionale aanwezigheid behouden. Tegelijkertijd zien wij dat we de schaalgrootte missen om te kunnen blijven voldoen aan de toenemende eisen van zorgverzekeraars. Daarom sluiten we aan bij Mediq CombiCare. Zij zijn een sterke partij in stoma, incontinentie en wondzorg, zodat we zeker weten dat onze patiënten ook onder de Mediq vlag in uitstekende handen zijn.” 
 
Marcel van den Broek, groepsdirecteur Mediq: “We zijn blij met deze uitbreiding in de regio van Arnhem. Deze acquisitie past heel goed in onze strategie van verdere groei op het gebied van levering van medische hulpmiddelen in de thuissituatie. Wij heten onze nieuwe collega’s dan ook van harte welkom.”

Utrecht, 13 februari 2013

Aanhoudende groei Direct & Institutioneel

Financiële kernpunten Q4 2012
Netto-omzet − Daalde met 3% naar € 680,0 miljoen; groei uit acquisities bij D&l teniet gedaan door omzetdaling bij Apotheken Nederland en Polen 
EBITA uit gewone bedrijfsvoering2 − Nam af met 22% naar € 29,0 miljoen; voornamelijk door daling geneesmiddelenomzet en reorganisatievoorziening bij Apotheken Nederland en hogere concernkosten 
Nettoresultaat − Bedroeg € 10,0 miljoen onder invloed van lagere EBITA uit gewone 
bedrijfsvoering en niet-operationele posten 
Kasstroom − Kasstroom uit operationele activiteiten € 24,4 miljoen 
 
Operationele kernpunten Q4 2012

Direct & Institutioneel
− Omzetgroei van 8% onder invloed van acquisities; autonome daling van 1% door overgang biotech geneesmiddelen naar ziekenhuisbudget (NL). Exclusief dit effect bedroeg de autonome groei 6% 
− Positieve resultaatontwikkeling bij medische hulpmiddelen; lager bedrijfsresultaat bij geneesmiddelen (NL) 
− EBITA-marge uit gewone bedrijfsvoering 8,7% 
− Acquisitie A-Med afgerond, geconsolideerd per 1 december 

Apotheken Nederland
− Daling omzet en EBITA door sterk lagere prijzen sinds begin 2012. 
− Herstructurering apotheek- en groothandelsactiviteiten; tweede deel reorganisatievoorziening geboekt 


Apotheken Polen
− Omzetdaling van 10% door krimp van de markt door beperkingen in de wetgeving sinds begin 2012 op kortingen aan patiënten 
− Toename EBITA, vooral door verbeterde brutomarge en lager kostenniveau

Utrecht, 12 februari 2013

99,7% van de Aandelen aangemeld - Beëindiging notering zal plaatsvinden op 13 maart 2013

AI Garden B.V. (de Bieder), een vennootschap uiteindelijk indirect gecontroleerd door fondsen geadviseerd en gemanaged door Advent International Corporation (Advent), is verheugd mede te delen dat gedurende de na-aanmeldingstermijn die eindigde op 12 februari 2013 om 17:40 Amsterdam time (de Na-aanmeldingstermijn), 2.121.712  gewone aandelen met een nominale waarde van EUR 0,25 elk (de Aandelen) in het kapitaal van Mediq N.V. (Mediq) zijn aangemeld onder het aanbevolen openbaar bod volledig in contanten van de Bieder op alle geplaatste en uitstaande Aandelen (het Bod). Deze Aandelen vertegenwoordigen ongeveer 3,6% van het totaal aantal uitstaande Aandelen en een waarde (op basis van de verhoogde Biedprijs van EUR 14,00 per Aandeel) van EUR 29.703.968. 

Utrecht, 04 februari 2013

Sjoerd van Keulen legt met ingang van vandaag zijn functie neer als commissaris van Mediq. Directe aanleiding is de recente publiciteit rondom zijn persoon.

Mediq respecteert het besluit en verliest met het vertrek van Sjoerd van Keulen een toegewijde voorzitter. Sjoerd van Keulen trad aan als commissaris bij Mediq in april 2010. 
Hij werd benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen op 6 september 2010.

Utrecht, 01 februari 2013

Advent doet openbaar bod op alle Aandelen Mediq gestand • Meer dan 95% van de Aandelen aangemeld en geaccepteerd • Overdracht zal plaatsvinden op 13 februari 2013 • Resterende Aandelen kunnen worden aangemeld in de na-aanmeldingstermijn die afloopt op 12 februari 2013 • Mediq zal BAVA oproepen

AI Garden B.V. (de Bieder), een vennootschap uiteindelijk indirect gecontroleerd door fondsen geadviseerd en gemanaged door Advent International Corporation (Advent), is verheugd mede te delen dat zij het aanbevolen openbaar bod volledig in contanten (het bod) op alle gesplaatste en uitstaande gewone aandelen met een nominale waarde van EUR 0,25 elk (de Aandelen) in het kapitaal van Mediq N.V. (Mediq) gestand doet. 

Utrecht, January 29, 2013

With reference to Advent International's press release pursuant to Article 4 of the Decree on Public Takeover Bids (Besluit openbare biedingen Wft) dated today, Mediq, international supplier of medical devices and pharmaceuticals, informs that 96.1% of all issued and outstanding ordinary Mediq shares have been tendered to Advent International. 

The offer period, as extended by operation of law, ended today at 17:40 hours. Advent has informed that in total 96.1% of the Mediq shares have been tendered under the offer. At the latest on 1 February 2013, Advent will announce whether the offer for Mediq will be declared unconditional.

Utrecht, 29 januari 2013

Onder verwijzing naar het persbericht van Advent International van vandaag, ingevolge artikel 4 van het Besluit openbare biedingen Wft, bericht Mediq, internationaal leverancier van medische hulpmiddelen en geneesmiddelen, dat 96,1% van alle uitstaande en geplaatste gewone aandelen Mediq aan Advent International is aangeboden.

De van rechtswege verlengde aanmeldingstermijn verliep vandaag om 17:40 uur. Advent heeft laten weten dat in totaal 96,1% van de Mediq aandelen onder het bod is aangemeld. Advent zal uiterlijk 1 februari 2013 bekend maken of het bod op Mediq gestand wordt gedaan. 

Utrecht, 07 januari 2013

Onder verwijzing naar het persbericht van Advent International (“Advent”) van 4 januari 2013 ingevolge artikel 15 lid 2 van het Besluit openbare biedingen Wft, bericht Mediq, internationaal leverancier van medische hulpmiddelen en geneesmiddelen, dat Advent de aanmeldingstermijn van het openbaar bod op alle uitstaande en geplaatste gewone aandelen in het kapitaal van Mediq heeft verlengd met twee weken.

De oorspronkelijke aanmeldingstermijn verliep op 4 januari 2013 om 17.40 uur. Gedurende de oorspronkelijke aanmeldingsperiode is aldus Advent in totaal circa 54% van de aandelen aangemeld. De aanmeldingsperiode wordt nu verlengd tot 18 januari 2013, 17.40 uur, in overeenstemming met de voorwaarden en condities zoals beschreven in het Biedingsbericht van 8 november 2012. 

Mediq.com maakt gebruik van cookies.

Om de website van Mediq goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden, gebruiken we analytische en functionele cookies.