{{Message}}
  • Zorginnovaties

    We investeren in innovatieve zorgoplossingen en betaalbare hulp aan patiënten in elke zorgomgeving. Ons motto: Elke dag beter.

De producten en de ondersteunende diensten zetten wij steeds vaker in om zorgpaden te vernieuwen. Dat doen wij in zorgprogramma’s waarbij wij intensief samenwerken met zorgverleners om meer waarde/voordelen te realiseren op de Triple Aim (drieledige doelstelling, model van Donald Berwick). Oftewel om te werken aan betere gezondheid van mensen, betere ervaren kwaliteit van zorg én lagere totale/integrale zorgkosten.

Zo werken wij in het programma DiaCare samen met een aantal ziekenhuizen aan meer inzicht en zelfregie voor mensen met diabetes, waarbij de bloedglucosemeter letterlijk een hulpmiddel is. Ook om in het ziekenhuis een nieuw zorgpad mogelijk te maken door de glucosewaarden van mensen met diabetes ook voor de diabetesverpleegkundige en internist – middels eHealth – inzichtelijk te maken.De zorgprogramma’s DiaCare (samen met ziekenhuizen), StomaLife (samen met ziekenhuizen), Voedingstherapie Plus (samen met diëtisten, groot deel intramuraal) en Wondregie (samenwerking met wijkverpleging) zijn innovatie en adjacencies bij onze hulpmiddelenactiviteiten.Sinds begin van dit jaar helpen wij ziekenhuizen in het verplaatsen van medisch specialistische zorg naar de thuisomgeving. 

Ook voor therapieën die wat verder van Mediq afliggen. Daarvoor heeft Mediq – op arm’s lengt – een nieuwe entiteit opgericht, namelijk Thuisziekenhuis Nederland. Mediq Nederland is aandeelhouder van dit virtuele ziekenhuis (zonder muren), met WTZi-vergunning. Thuisziekenhuis Nederland werkt momenteel voor enkele ziekenhuizen om oncologische zorg thuis (bloedafname en/of chemotherapie) en thuishemodialyse in de thuisomgeving van mensen aan te bieden.

Mediq.com maakt gebruik van cookies.

Om de website van Mediq goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden, gebruiken we analytische en functionele cookies.