Rayonmanager Ziekenhuizen Noordoost-Nederland

Waar kom je vandaan?

Je opleidingsniveau en werkervaring
Je beschikt over een afgeronde HBO-opleiding en hebt minstens drie jaar werkervaring opgedaan in een vergelijkbare functie in een commerciële setting. Met je ervaring in sales weet je zowel een concept te positioneren als verkoopprojecten te genereren en af te ronden. Aantoonbare kennis en ervaring in ziekenhuizen en privéklinieken is een pré. Daarbij heb je affiniteit met de diverse stakeholders hierbinnen. Je hebt kennis van de branche, de markt, marktwerking en concurrenten. Een doelgerichte werkwijze is, gegeven de complexiteit van de functie, een must. Daarnaast heb je kennis van verkoop, verkoopprijzen en verkooptechnieken.

Waar ga je naartoe?

Jouw rol bij ons
Als Rayonmanager Ziekenhuizen ben je primair verantwoordelijk voor het optimaal vervullen van de met de klant gemaakte contractafspraken, de klanttevredenheid, de logistieke performance en het bevorderen van meer verkoop. Je werkt hiervoor nauw samen met de accountmanager en de productspecialist van het team Ziekenhuizen en geeft samen invulling aan de rayon- en accountplannen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het bevorderen van de bekendheid van het assortiment en diensten en de verkoop hiervan. Door jouw doelmatigheid en resultaatgerichtheid bevorder je de prestaties bij klanten, het gewenste imago van Mediq Medeco in de markt en versterk je de relatie met klanten, dan wel bouwt die verder uit.

Jouw werkzaamheden en verantwoordelijkheden
Je realiseert gestelde verkooptargets voor de toegewezen productgroepen en klanten. Deze zijn veelal in contractenafspraken vastgelegd. Het is aan jou om ervoor te zorgen dat de contractafspraken worden geïmplementeerd en nagekomen. Jij borgt dit door te monitoren en eventueel bij te sturen. Daarnaast signaleer je kansen en bedreigingen in jouw rayon over de toegewezen productgroepen en klanten en je onderneemt daarop proactief actie. Dit leidt tot klanttevredenheid en meer verkoop. Als rayonmanager bezoek je inkopers, (zorg)managers, hoofd facilitair, afdelingshoofden en zorgprofessionals. In samenwerking met onze accountmanager bezoek je ook inkopers. Met jouw klantgerichte houding bouw je nieuwe relaties op en verstevig je bestaande relaties. Je introduceert, begeleidt, verkoopt en implementeert de verschillende (zorg)concepten. Je geeft trainingen en klinische lessen aan (potentiële) klanten en adviseert klanten over assortiment en logistiek. Je verzamelt en speelt relevante markt- en productgegevens aan de interne organisatie door, o.a in het CRM-systeem. Je fungeert als  contactpersoon  voor de klant in de meest ruime zin van het woord. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en opvolgen van (deel)contracten en offertes met afdelingen. Ook ben je (mede)verantwoordelijk, samen met de accountmanager, voor een constructieve samenwerking met collega’s van diverse afdelingen waaronder marketing, customer service, contract & tender, logistiek etc. Samen werk je aan de ambitieuze en gezonde groei van de gehele Mediq Medeco-organisatie.

In welke omgeving ga je werken?

Mediq Medeco is een medische groothandel die medische hulpmiddelen en facilitaire disposables levert aan ziekenhuizen, zorginstellingen en patiënten in de thuissituatie.

Welke talenten kun je inzetten?

Je hebt een klantgerichte houding en bent sterk in het opbouwen en onderhouden van relationele netwerken. Omdat het een ‘spin in het web functie’ betreft, staat het ‘teamspel’ bij jou centraal. Je communicatieve kwaliteiten evenals jouw overtuigingskracht zijn sterk. Zo kun je complexe processen goed doorzien en ben je staat het overzicht te behouden en de DMU te sturen naar het gewenste eindresultaat. Mediq Medeco heeft innovatie, denken en handelen én integriteit hoog in het vaandel staan. Je kunt een succesvol commercieel track record laten zien en het is duidelijk dat je plezier beleeft aan het onderhandelingsspel. Je bent resultaat- en marktgericht en je hebt een breed en effectief relatienetwerk. 

Ontwikkelmogelijkheden
Mediq Medeco is een dynamische en ambitieuze organisatie die, bij een onderscheidende invulling van de functie, bereid is te investeren in jouw ontwikkeling. Niet alleen krijg je gedegen begeleiding binnen je functie, er is ook ruimte voor aanvullende opleidingen en doorgroeimogelijkheden.

Waar kun je verder op rekenen?

Je salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn marktconform. Je krijgt de beschikking over een leaseauto en moderne digitale communicatiemiddelen. Als het klikt tussen jou en Mediq Medeco heb je uitzicht op een contract met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de CAO van Mediq. 

Heb je  inhoudelijke vragen over de functie of wil je solliciteren, neem dan contact op met Jack Van Roij, Sales Manager Ziekenhuizen via jack.van.roij@mediq.com of 06-554 308 67. Klik hier om te solliciteren.

Mediq.com maakt gebruik van cookies.

Om de website van Mediq goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden, gebruiken we analytische en functionele cookies.