Strategic Sourcing Lead

Werken bij Mediq
Wil jij werken in een omgeving waar je écht tot je recht komt? Waar je alle ruimte krijgt om te laten zien wat je kunt, maar ook om je verder te ontwikkelen? Ben je toe aan een werkomgeving waar je impact kunt hebben, mee kunt bouwen aan de toekomst en echt je stempel op het werk kunt drukken? Kom dan eens praten bij Mediq!  

Mediq is een internationaal en ambitieus bedrijf, actief in de internationale gezondheidszorg. Het is onze ambitie de leidende wereldspeler te zijn in medische middelen die bij de patiënt thuis worden bezorgd. We willen het leven verbeteren van patiënten die lijden aan chronische aandoeningen. Onder meer door de noodzaak van ziekenhuisbezoek terug te dringen door behandeling in de eigen leefomgeving mogelijk te maken.

We streven voortdurend naar verbetering van zorgoplossingen en daarmee ook de zorguitkomsten. Optimale zorg kan alleen toegankelijk blijven als we nieuwe oplossingen blijven ontwikkelen die leiden tot verbeteringen in de zorg. De focus verleggen van zorg in ziekenhuizen naar zorg bij patiënten thuis, waardoor de zorg betaalbaar blijft voor iedereen, daar maken wij ons hard voor.

Jouw rol bij ons
Voor onze afdeling Sourcing & Health Care Insurers Benelux, zoeken we een ambitieuze Strategic Sourcing Lead. Hij of zij ondersteunt en leidt de voorbereidingen van onderhandelingen met leveranciers binnen de desbetreffende categorieën. En neemt de lead in alle desbetreffende sourcingsactiviteiten in de verantwoordelijke categorieën in samenspraak met de Cluster Sourcing Lead. De Strategic Sourcing Lead werkt daarbij ook nauw samen met de Commercieel Manager teneinde duurzame besparingen te realiseren. Hij of zij rapporteert aan de Director Sourcing & HIC Benelux. 

Tevens neemt de Strategic Sourcing Lead het voortouw in het bewaken en verbeteren van de kwaliteit van leveranciersbeheer. Hij of zij zorgt ervoor dat de storyline ten behoeve van onderhandelingen van tevoren klaar en gevalideerd is met het senior management. Is daarnaast een gatekeeper ten aanzien van de afgestemde voorwaarden en condities met leveranciers. Neemt de leiding in het bepalen van de onderhandelingskalender van de toegewezen leveranciers. Escaleert indien nodig eventuele interne afwijkingen van overeengekomen voorwaarden en lost eventuele non-conformiteiten van leveranciers op. En houdt toezicht op de lokale ontwikkeling en uitvoering van strategieën voor centraal beheerde categorieën.

Jouw achtergrond
Je hebt minimaal een afgeronde academische WO opleiding. Je bezit over een succesvolle, meerjarige track record in een complex procurement omgeving met meerdere stakeholders. Je bezit over meer dan uitstekende probleemoplossende en analytische vaardigheden.  Je hebt ruime ervaring binnen een sourcing functie, waarvan minimaal 2 jaar in een Senior of Category Inkoop positie. Het spreekt voor zich dat je over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden beschikt. 

Wat mag je van ons verwachten
Je kunt rekenen op een uitdagende, zelfstandige functie binnen een enthousiast team met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals een lease-auto en een incentive plan.

Interesse?
Je kunt voor vragen contact opnemen met Tayfun Ayazoglu (Director Sourcing) op via tayfun.ayazoglu@mediq.com. Je sollicitatie kun je, voorzien van motivatie en actueel CV, aanbieden door te klikken op deze link.

Mediq.com maakt gebruik van cookies.

Om de website van Mediq goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden, gebruiken we analytische en functionele cookies.