WFM Planning & Traffic Manager

Voor onze Klantcontact organisatie van Mediq zijn we op zoek naar een Planning & Traffic manager. Ben jij 40 uur beschikbaar per week, ben je communicatief vaardig, kun je snel schakelen en kun je goed het overzicht bewaren? Heb je ervaring als WFM-er en wil je je graag ontwikkelen op dit gebied dan zijn we op zoek naar jou!

Binnen de Klantcontact organisatie is een nieuw team gestart met als doel Workforce Management (WFM) in te richten en als Planning & Traffic manager ben je onderdeel van dit WFM team. Als Planning & Traffic manager ben je verantwoordelijk voor het rooster en het continu verbeteren van de planning en stuurt tevens de operatie t.a.v. klantcontact volumes en dagelijkse optimale inzet van resources.  

De standplaats is De Meern (hoofdkantoor) en het betreft een functie voor 40 uur per week. In deze functie rapporteer je aan de Capaciteitsmanager.

Jouw rol bij ons

Op basis van de forecast en afgestemde drivers stel je een planning en rooster op.
Je bent binnen de afdeling klantcontact verantwoordelijk voor het beheer en het  muteren van het rooster na publicatie en overdracht van planning.
Je bent verantwoordelijk voor het real time monitoren van de variabelen: aanbod, AHT en capaciteit van zowel telefonie als non-telefonie.
Je monitort de roosterdiscipline van de medewerkers en signaleert en rapporteert dit aan teamleiding.
Je analyseert, in de periode na publicatie van het rooster en de forecast, de actuele ontwikkeling van de variabelen en stuurt/adviseert proactief als deze impact hebben op de performance, met als doel het voorkomen van: understaffing, overstaffing en het niet behalen van KPI’s.
Je kwalificeert en rapporteert de afwijking op de variabelen, met als doel te beoordelen of deze structurele of incidentele impact op de operatie hebben.
Je adviseert het management aan de hand van “what-if scenario’s” over te nemen ad hoc maatregelen indien er sprake is van een afwijking/gebeurtenis die de performance negatief beïnvloedt.
Je herkent trends en vertaalt deze constant naar een verwachte workload voor de periode na publicatie van het rooster. Je bent in staat de forecast aangeleverd door planning aan te passen op basis van actuele informatie.
Je maakt rapportages voor het management over hoe resultaten tot stand zijn gekomen, wat de actuele verwachtingen zijn en welke interventies noodzakelijk/zijn ingezet om de KPI’s te behalen.
Je analyseert het uitgevoerde rooster en de opgeleverde forecast en rapporteert in een wekelijks terugkerend overleg, verbeteringen en knelpunten aan de planning en forecast manager, ter verbetering van toekomstige roosters.
Je bent verantwoordelijk voor het vastleggen van incidenten in van het traffic rapport.
Je bent verantwoordelijk voor het monitoren van de beschikbare werkplekcapaciteit.
Proactieve bijdrage aan de inzet en optimalisatie van de WFM Tooling in samenwerking met de Functioneel Beheerder.
Je bent mede verantwoordelijk voor beheertaken zoals beheer calamiteitenplan, inrichting telefonie, huisregels en het verbeteren van de processen gericht op besturen van de operatie.
Je draag actief de cultuurwaarden uit naar management, staf, teamleiders, klantcontactspecialisten en medewerkers.

Jouw achtergrond

Je hebt een HBO werk- en denkniveau en hebt minimaal 3 jaar werkervaring als Planning & Traffic manager binnen een Klantcontact omgeving. Je hebt ervaring met specifieke planningssystemen (WFM). Je hebt ruime kennis van en ervaring met Microsoft Excel. Je hebt ervaring met forecasting, plannings- en roosterprocessen in een klantcontactomgeving. Je hebt ervaring met het bedenken, opstellen en uitvoeren van verbetervoorstellen. Je hebt ervaring met het analyseren en interpreteren van gegevens (verleden, heden, toekomst).

Je bent communicatief vaardig. Je bent in staat om zowel in teamverband als zelfstandig te werken. Je bent is staat jouw manager en andere leidinggevenden inhoudelijk te adviseren. Daarnaast ben je stressbestendig en heb je een empathisch vermogen. Je hebt een goed besef van kwaliteit- en commerciële belangen. Je beschikt over het vermogen om overzicht te bewaren  in een complexe klantenservice organisatie over verschillende locaties.

In welke omgeving ga je werken?

Je gaat werken bij Mediq Nederland B.V. Mediq is een wereldspeler in de gezondheidszorg, actief in veertien landen: een betrouwbare partner voor patiënten, zorgprofessionals en verzekeraars. Toegewijd aan het verbeteren van de zorg en zorguitkomsten en het betaalbaar houden van de zorg aan mensen die leven met een chronische ziekte.

Het is onze ambitie de leidende wereldspeler te zijn in medische middelen die bij de patiënt thuis worden bezorgd. We willen het leven verbeteren van patiënten die leiden aan chronische aandoeningen. Onder meer door de noodzaak van ziekenhuisbezoek terug te dringen door behandeling in de eigen leefomgeving mogelijk te maken en medische middelen die bij de patiënt thuis te bezorgen. Tegelijkertijd streven we voortdurend naar verbetering van zorgoplossingen en daarmee ook de zorguitkomsten. Tezamen zal dat leiden tot daling van de kosten en dragen wij bij aan een betaalbaar zorgsysteem. Dat is onze belofte aan onze stakeholders en de samenleving.

Ontwikkelmogelijkheden

Wij bieden je een uitdagende en boeiende functie waarin je de mogelijkheid krijgt je talenten te benutten. Daarnaast krijg je begeleiding in de uitvoering van jouw functie en is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en scholing. Mediq biedt doorgroeimogelijkheden als jij in staat bent om jezelf te ontwikkelen.

Waar kun je verder op rekenen?

Wij bieden je een uitdagende baan binnen een enthousiast team met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de CAO van Mediq. 

Solliciteren? Klik hier om te solliciteren.

Mediq.com maakt gebruik van cookies.

Om de website van Mediq goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden, gebruiken we analytische en functionele cookies.