{{Message}}

Om uw gegeven goed te beveiligen ondersteunen onze sites vanaf 1 december 2019 alleen nog TLS versie 1.2 of hoger. Waarom wordt de ondersteuning voor TLS1.0 en TLS1.1 gestopt? TLS1.0 en TLS1.1 zijn een behoorlijk verouderd protocol en wordt in de gezondheidszorg als onveilig bestempeld door het Nationaal Cyber Security Center. Apple, Microsoft en Google gaan de ondersteuning voor deze protocollen per begin 2020 staken. De meeste verbindingen die met onze applicaties worden opgezet maken dan ook al gebruik van het nieuwere TLS1.2 protocol. Door het TLS1.0 protocol uit te schakelen, wordt afgedwongen dat er nieuwere en veiligere protocollen gebruikt worden voor het versleutelen van de verbindingen. Wat betekent dit voor u? Wij willen u vragen om aan de volgende zaken aandacht te besteden: Bespreek dit bericht met uw applicatie- of systeembeheerder. Computers en andere apparaten dienen minimaal gebruik te maken van Internet Explorer 11 of een andere browser die up-to-date is. Applicaties die gebruik maken van onze webservices moeten minimaal gebruik maken van TLS1.2. Neem hier eventueel contact voor op met uw leveranciers van de software die de webservices van onze applicaties aanroepen. Kijk op https://caniuse.com/#feat=tls1-2 om te controleren of uw browser nog wordt ondersteund.

De nieuwe zorgoplossing Pien van Mediq vergemakkelijkt het leven van mensen met incontinentie én hun ondersteuning door zorgprofessionals. Pien is een altijd beschikbare kennisbank die assisteert bij alledaagse én ingewikkelde zaken. Op basis van de gebruikte continentiematerialen en de persoonlijke situatie van de patiënt verschaft Pien informatie op maat zoals instructievideo’s en tips. Daarnaast is er een telefonische hulplijn voor advies en vragen. Zo helpt Pien mensen om de overgang van het ziekenhuis naar de thuissituatie soepel te laten verlopen en snel hun ‘gewone’ leven weer op te pakken. Ook biedt Pien een antwoord op de taboedrempel om hulp te zoeken bij incontinentie.

Versterken eigen regie
‘Pien is ontwikkeld naar aanleiding van gesprekken die we met 75 patiënten en 30 zorgprofessionals voerden’, vertelt Marloes Timmers, productmanager continentiezorg bij Mediq. ‘Een belangrijke constatering was dat patiënten het lastig vinden om hulp te vragen. Dit leidt tot veel onnodig aanmodderen, meer kans op complicaties zoals urineweginfecties en extra werk voor de zorgprofessionals. Alle bevindingen hebben we verwerkt in Pien. Met Pien kunnen mensen in hun vertrouwde omgeving oefenen, bijvoorbeeld met zelf thuis katheteriseren en met aanbrengen, verwisselen en verwijderen van continentiemateriaal. Zo zorgt Pien er – in samenwerking met de continentieverpleegkundige, uroloog of arts – voor dat mensen steeds beter met incontinentie omgaan en zoveel mogelijk zelf kunnen doen.’

Altijd beschikbaar aanspreekpunt
Wat Pien zo speciaal maakt, is het op maat gesneden karakter in combinatie met de heldere instructievideo’s. Een ander belangrijk voordeel is het gemak van een altijd beschikbaar aanspreekpunt voor uitleg en vragen over absorberende en afvoerende producten en materialen. ‘Ik denk dat mijn patiënten en hun verzorgers enorm geholpen zijn met de praktische video’s en tips van Pien’, zegt Marga Boere. Ze is gespecialiseerd verpleegkundige continentiezorg met aandachtsgebied neuromusculaire aandoeningen bij ZorgBrug. ‘Zelf een blaaskatheter aanbrengen, is in het begin voor veel mensen een grote opgave. Met Pien kunnen ze na de uitleg van de neuroloog of verpleegkundige thuis rustig terugkijken hoe het werkt. Dat geeft een goed gevoel van rust, vertrouwen en veiligheid.’

Arjen Linders is gestart als algemeen directeur van Mediq Benelux. Hij komt van Philips, waar hij onder andere Senior Vice President & Market Leader Personal Health voor Noord-Amerika was. In de 20 jaar dat hij bij dit concern werkte, deed hij in managementfuncties in Nederland, Oost-Europa en de Verenigde Staten veel ervaring op in persoonlijke gezondheid, persoonlijke verzorging, slaap- en beademingszorg en consumer lifestyle. Deze expertise wil hij bij Mediq inzetten om bij te dragen aan het borgen van de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg in brede zin.


Vernieuwende blik
Mediq-CEO Christian Wojczewski is blij met deze versterking van het Europese leiderschapsteam: ‘Mediq wil verandering brengen in een markt die onder druk staat. Daarom zetten wij steeds vaker producten en ondersteunende diensten in om zorgpaden te verbeteren. Arjen kent de markt vanuit meerdere andere velden dan medische hulpmiddelen. Zijn vernieuwende blik is precies wat we nodig hebben om waarde toe te voegen.’


Langer gezond en zelfredzaam zijn
‘De medewerkers van Mediq zetten zich dagelijks in voor kwalitatief goede en toegankelijke hulpmiddelenzorg en voor kwaliteit van leven van mensen met een chronische of ernstige ziekte. Hierbij gaat veel aandacht uit naar innovaties en mogelijkheden om technologie te benutten om mensen te helpen om langer gezond en zelfredzaam te zijn. Ik vind het erg mooi om deel van deze professionele organisatie uit te maken’, aldus Arjen Linders.

De Meern, 22 mei 2019 – Mediq, de toonaangevende aanbieder van medische hulpmiddelen en zorgoplossingen voor patiënten en zorginstellingen, heeft vandaag de acquisitie bekendgemaakt van Puls, een belangrijke speler in de Noordse zorgmarkt. Het bedrijf is gevestigd in Moss, Noorwegen. Met de acquisitie versterkt Mediq haar leidende positie in ziekenhuisoplossingen in de Noordse regio. Het hoofdkantoor van Mediq is gevestigd in De Meern.
Puls is distributeur van medische producten en apparatuur in Noorwegen en Denemarken en heeft een uitstekende marktreputatie en laat een positieve groei zien. Door de acquisitie wordt de sterke portefeuille van exclusieve producten en technische expertise van Puls gecombineerd met de toonaangevende positie van Mediq als aanbieder van oplossingen voor ziekenhuizen binnen Europa. Mediq neemt Puls over van Handicare, een wereldwijde marktspeler in oplossingen ter verbetering van de onafhankelijkheid van gehandicapten en ouderen.
Christian Wojczewski, CEO Mediq: “Met deze acquisitie bouwen wij voort op ons streven om de kwaliteit van leven voor mensen met een chronische of ernstige aandoening te verbeteren. Op deze wijze brengen wij overal in de waardeketen van de zorg verbindingen tot stand. Als Mediq hebben wij de ambitie om te blijven groeien, zorguitkomsten te blijven verbeteren en tegelijkertijd de zorg betaalbaar te houden. Met veel genoegen heet ik Puls en haar medewerkers welkom bij Mediq. Het team van Puls en de Mediq-bedrijfsonderdelen in Noorwegen en Denemarken vullen elkaar goed aan. We zien ernaar uit om met elkaar Puls verder te ontwikkelen en voor onze klanten, leveranciers en patiënten in de Noordse regio een nog sterkere partner te worden.”

Mediq.com maakt gebruik van cookies.

Om de website van Mediq goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden, gebruiken we analytische en functionele cookies.